Välkomna till AteljEko, en webbutik för dig som älskar unika barnkläder och tänker på miljön.

AteljEko säljer sina handsydda barnkläder samt tar emot beställningar via hemsidan. Kontakta gärna AteljEko på kontakt@ateljeko.se om du har frågor kring din beställning.

Jag som driver AteljEko heter Linnea och jag syr och designar alla plagg själv. Idén, att sy barnkläder av genom återbruk kom till mig redan för många år sedan då jag utbildande mig inom mode, design och sömnad. Vi hade då ett projekt kring omsömnad, där jag sydde en jacka och ett par byxor, till min systerson, av ett par före detta gardiner. Tanken har legat och grott länge då jag har alltid haft ett intresse av att omvandla det som redan finns till något nytt. Nu har jag gjort slag i saken och börjat sy barnkläder av material som varit något annat tidigare.

Varför köpa nyproducerade tyger när det finns mängder av vackra tycker bara man letar lite. Vissa tyger jag använder mig av har hängt i någons fönster några år och andra är helt oanvända. Som t.ex. påslakanen jag hittade på second hand i en obruten förpackning, tillvekade i Alingsås textilfabrik på 60 talet. Vissa tyger jag syr av är stuvbitar som legat i någons garderob i några år. Jag försöker att använda mig av tygbitar som blir över och syr därför scrunchies , väskor, hårband, dockkläder, kaffefilter, make up pads m.m. av det som blir över. För visst är det kul om dockan kan matcha med klänningen eller håraccessoaren matchar byxorna?

Före detta duk blev en tunnfodrad vårkappa.https://ateljeko.se/product/kappa-7/
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop